Keep on working

Keep Communication AB grundades 2006 av mig Nanette Espinasse, Petri Espinasse och Stefan Hägelmark.  

Under uppstarten av företaget arbetade jag Nanette kvar på FutureLab de första 6 månaderna som Vvd och projektledare på min tidigare arbetsplats FutureLab. Ambitionen vid uppstart var att fokusera på produktion då Petri kom från tryckerivärlden och tidigare arbetat som produktionschef på t ex Falkenbergs tryckeri och jag hade lång erfarenhet av produktionsintensiva företag som Hööks Hästsport och tidigare även Halens Postorder.

Vi var modiga, anställde två personer direkt så vi var från uppstart 4 personer. Eller så var vi galet dumdristiga och okunniga…hur som helst var det kanske just det där naiva som också var drivkraften. Redan vårt första bokslut var vi på svarta siffror. Det var hårt jobb, osäkerhet, svinkul – allt samtidigt. Vår vändning kom med en del stora prestigefulla kunder. Proffice Norden var en av dom. Vi arbetade med dom från 2006-2012. Vi var en komplett fullservice byrå åt dom. Vi gjorde allt från minsta lilla pluggannons till stora strategiska interna implementeringar i form av event för all personal i Norden. Det här var för oss en fantastisk kund och samarbetet grundade sig i högt i tak och fullt förtroende för varandras kompetens.

Sedan kom kunder som Sparbankstiftelsen Sjuhärad och efter ett tag även Sparbanken Sjuhärad. Vi blev väldigt duktiga på tjänsteföretag där produkten inte alltid är lika tydlig. Kulturen blev bäraren av varumärket och vid en utvärdering vi gjorde under dessa år såg vi att vi arbetade mer med den interna kommunikationen än den externa och det som blev resultatet av arbetet var det samma – nöjda kunder och lönsamma bolag.

Under åren har vi arbetat med ytterligare en mängd roliga härliga bolag; exempelvis Morris Stockholm, Pulsen, Isberg Rapid, Ballgroup, Llentab, Minna Heino, Nordiska Textilskolan, Brewhouse, FutureLab, Isberg Rapid, Faith etc.

2011 kom en förfrågan. Uppdraget var att gå in som extern VD för Marketplace Borås. Jag gjorde det först på 50% (konsultuppdrag) för att sedan 2012 bli anställd. Visionen var att skapa Skandinaviens ledande affärsarena för mode, textil och design. Jag var väldigt aktiv under hela planeringen och byggnationen av Textile Fashion Center, byggde upp organisationen, nätverket och skapa aktiviteter för att nå visionen. Ökade omsättningen från 250 000 till över 10 miljoner med god lönsamhet. Men 2017 valde jag att lämna mitt uppdrag.

Keep Communication fanns kvar som bolag och på den vägen är det. Enda skillnaden nu är att det är bara jag Nanette, som arbetar i bolaget och att jag tillsammans med mitt nätverk sätter samman arbetsgrupper med den kompetens kunden behöver. Det känns som ett modernt sätt att jobba och det blir mer kostnadseffektivt för kunden.

Vi jobbar med allt från varumärkes- och kommunikationsutveckling, strategi- och affärsutveckling till vd-stöd och personlig coachning. Men även styling, inredningsuppdrag till bollplank när det kommer till produktutveckling. Process- och projektledning, leder workshops, planerar och genomför events men kan även hålla föreläsningar och moderera.

Keep on working är ett mantra och ledord som tar oss framåt…men alltid med det holistiska perspektivet och förståelsen för hur man tar en strategisk vision till operativ plan och daglig verksamhet, tveka inte att kontakta oss, vi välkomnar alla frågor, företag och personer.